Mors Dag.

Jag har varit mamma i 5 år, 6 månader och 6 dagar. En helt fantastisk, jobbig, krånglig, underbar, kärleksfylld resa. Vilken förändring i livet. Och så sjukt kul att inse att man klarar det. Låter kanske konstigt för någon, men för mig har det absolut inte varit en självklarhet att leva ett liv med barn. Jag insåg inte att det var en önskan innan jag mötte Herr M. Innan dess var det något andra förväntade sig, undrade över och stressade mig med att tvivla över. Jag var nästan 38 år när jag fick mitt första barn, och 42 då mitt andra kom till världen. Och med facit i hand, nu när jag faktiskt kunde få barn så sent: Allt har sin tid, och detta passar mig alldeles utmärkt!

Igår var det alltså Mors Dag, här i Norge. Och min dag som mamma blev precis så                                                                     som jag önskar att en bra söndag skall vara.

Till frukost fick jag ett sms med en fil som ledde mig till detta. Ett mamma-start-paket från Unicef. En gåva helt i min smak! Tack!

Vi åt en lång frukost och när det var dags för lillen att sova förmiddag, passade vi andra på att också krypa tillbaka i sängen och vila lite. Jag älskar verkligen att vila tillsammans med familjen, det är faktiskt något av det absout mest njutbara som finns. När alla är på samma våglängd liksom. Lugna, tysta, fysiskt och psykiskt nära.

När vi så småningom vaknade, packade ihop oss, och stack iväg med bilen. På 20 minuters avstånd ligger Drøbak. Ett litet kustsamhälle vid Oslofjorden, att jämföra med t ex Fjällbacka i Sverige. Där finns söndagsöppna små butiker, mysiga caféer, och trånga gator med skeva och gamla trähus att promenera runt bland. Vi hade redan bestämt oss för att vi ville ta båten ut till Oscarsborg Festning, efter att vi hade ätit lunch. En liten ö med militär strategisk placering i  det lilla sundet. Låter kanske inte så mysigt, men det är faktiskt en jättefin liten ö, med historiskt och arkitektoniskt intressant innehåll.

Så här vandrade vi runt tills vi höll på att förfrysa fötterna,  för att sedan upptäcka att hotellet vi hade tänkt att fika på, var stängt,  vilket innebar att vi fick vänta 1 timme och en kvart på båten tillbaka…..Utflykten slutade, lagom till blåtimmen, med barngråt och tandgnissling över kyla, hunger och trötta fötter……:-)

I det stora hela hade vi ändå en fin dag tillsammans, i vintersol, krispig luft och fina omgivningar. Bara vi. 4-klövern. Tack till min lilla familj för en fin mors dag!

 

 

 

 

 

FOTO; Ida Svensson / Formidabel Expo

Kommentera