Jakten på påskägget.

Påsken i år, har tillbringats på västkusten, i sommarstugan. Tidvis tillsammans med farmor, farfar, faster, farbror och kusin, tidvis bara vi i 4-klövern.

Vi säsongsöppnade sommarstugan, traditionsenligt, med totalrengöring, dråp / dammsugning av stora läskiga spindlar, och luftning av allt som kan luftas. En liten ceremoni som faktiskt blir lite trevlig när man är många. Förutom det med spindlarna då. Nu startar vi säsongen liksom! Nu börjar snart sommaren! Ett steg närmare det bästa på hela året.

Men denna påsken blev väl inte riktigt som vi hade tänkt….Stormvarningar, snö, snöblandat regn, hagel, regn, iskalla vindar och magsjuka är väl inte det man kan kalla en lyckad 11-dagars påsksemester på 40 kvadrat?

Nåväl, vi hann med några utflykter i trakten innan det brakade loss. Bl a till Ästad Vingård, som är något så unikt som en Halländsk vingård mitt ute i ingenstans (no offence), nämligen Tvååker, utanför Varberg. Här finns även spa, boende, restaurang, ”Fångarna på fortet/gården” och konferanslokaler.

Men det var pga ägg & skattjakten vi åkte dit! Superbra upplägg för barn i de åldrarna vi hade med  oss, 3-6 år, och uppåt. Och faktiskt lite kul för oss vuxna barn, eller barnsliga vuxna också!

För 40 kr per barn, fick vi utdelat karta över var vi skulle hitta ledtrådar, som i sin tur gav oss siffror, vilket senare ledde till en liten ekvation, och därmed en kod till ett lås i en skattkista, som gav en liten skatt till alla barn. Lagom svårt, t o m lite svårt för oss vuxna att hitta ibland, och ett perfekt sätt att se hela gården och alla fina byggnader på de stora ägorna. Vi använde säkert 1,5 timme på äventyret, och barnen höll faktiskt ut hela vägen, så spännande tyckte de att det var. Vi avslutade med välförtjänt finfika och äggmålning.

Påskkärring på eget initiativ.

Vi smaskade i oss både citrontarte med italiensk maräng i kopp, och gammal hederlig rulltårta.

Vinvalvet.

Den stora kusinen har äntligen lärt sig lite koncentration. Den lilla kusinen härmar efter och lär sig.

Och den minsta rödtoppen var vaken en halvtimme.

Foto: Ida Svensson / Formidabel Expo

Kommentera