Halländsk trädgårdsinspiration

Jag är väl långt ifrån ensam om att törsta efter trädgårdsinspiration vid denna tiden på året. Och som bosatt i Norge, utan något vidare snösportintresse, blir ju den långa vintern och längtan efter vår och uteliv i grönt gräs knappt uthärdlig. Jag hinner i  slutet av vintersäsongen fullkomligt översvämma varenda Pinteresttavla med grönt, blommigt och frodigt, trädäck och altanlösningar, hängmattor och krukor i min längtan efter att få komma ut och vara barfota. Barfota alltså, världens bästa gratislyx!

Jag stack inom Träslövs Trädgård i Varberg i påskhelgen, för att få inspiration och lite ideér till årets jobb med vår lilla trädgårdsfläck. Vi skall eventuellt bygga ett efterlängtat trädäck i år, vilket så klart sätter igång kreativiteten ännu lite mer.

Jag hittar alltid så mycket inspiration i denna butiken. De är superduktiga på att kombinera interiör, exteriör, och planteringslösningar. De har dessutom en stor plantdel, med allt ifrån små krypplantor och örter till stora träd och buskar. Man blir ju så sugen på att plantera helt vilt! Nu bor ju vi i en lite annan växtzon än Varberg, så begränsningarna finns ju, men något skall vi minsann få ihop, även om det kanske är mer långsiktigt än just denna säsongen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto; Ida Svensson / Formidabel Expo

 

Kommentera