Oslo Design Fair, Rapport 1.

Det är mässtider igen, och i onsdags gick startskottet för Oslo Design Fair.

Med tendensutställningen ”Fortid-Fremtid” som kuliss, fick vi en liten frukost och ett föredrag av Grete Sivertsen, Creative Director för mässan, om tankarna runt utställningen. Powerteamet Kirsten Visdal och Per Olav Solvberg har utformat området, och tagit utgångspunkt i tankar runt hur det förgångna påverkar framtidens designprocesser idag.

En välgjord och inspirerande tendensutställning,  där det som tilltalade mig mest var kontrasterna, ljussättningen och den stökiga stylingen! Helt i min smak! Hoppas att detta betyder att stök är den starkaste trenden framöver…..

Temat går även som en röd tråd i alla föredrag på mässan, med höjdpunkter som Daniel Rybakken, internationellt erkända trendanalysbyrån WGSN, Note Design Studio och Niels Strøyer Christophersen, en av grundarna till Frama Copenhagen.

Och även om man har en bit till att gå, för att lyckas fullt ut att bli en mässa som verkligen inspirerar på alla plan, så är jag mycket imponerad över hur långt man har kommit i sin strävan och målsättning att konkurrera med resten av Skandinavien när det gäller motsvarande mässor. Bra jobbat!

Min stora förhoppning är att man i framtiden kommer att jobba mer aktivt med upplevelsen att befinna sig på en mässa,vilket man kanske gör flera dagar i sträck. Maten! Musiken! Sitt och vilområden! Mötesplatser! Detaljerna som gör det ännu mer genomfört! Och vem vet, kanske man kan få hela Lilleström att bli designmeckat i Norge, att bubbla över av utställare och arrangemang som tar över tomma fabrikslokaler och gamla bakgårdar för att visa upp sig, precis som man jobbar i Milano?

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Ida Svensson / Formidabel Expo

 

 

Kommentera