Att skapa sommar

 

I dagarna lägger Huset Høyer ut bilder på webben, från ett jobb jag gjorde för dem i vinter. Min vän och multitalang Troll från Works by Troll, fotograferade. Jag gjorde set design.

Utmaningen för detta jobbet var att det skulle fotas i ett helt overkligt snöoväder i kombination med att bilderna var för S/S-18. Vad S/S står för? Spring/Summer….. Det snöade från vänster och höger, från ovan och under, stormvarning utfärdades på morgonnyheterna, och Oslos befolkning rekommenderades att stanna hemma, eller åtminstonde lämna bilen hemma.  Jag kom nästan 2 timmar för sent till shooten, med bilen full av tropiska plantor. Som inte klarar just den dagens väder. Inpackat i plast, papper och filtar hade jag varsamt flyttat dem fram och tillbaka från att de köptes till att de skulle användas, mellan varmt och kallt, inne och ute, bil och hus. Det mesta klarade sig faktiskt, och gjorde susen för att skapa en fin vår och sommarkänsla i bilderna. Och slutligt resultat visar ingen snöstorm utanför fönstrena, och inga förfrusna hudpartier hos de stackars modellerna från de bilderna där vi faktiskt befann oss ute, men under tak.

Här kommer lite bakom-kulisserna-bilder!

Foto: Ida Svensson / Formidabel Expo

Kommentera